Geboortecursus

+100 video’s

vol kennis & advies

meer dan 7 uur

waardevolle informatie

9 maanden toegang

volg jouw eigen tempo

Wil jij je grondig voorbereiden op één van de belangrijkste dagen in je leven? MAAR Heb je het gevoel dat je de bevalling vooral moet ondergaan? Ik leer jou hoe je keuzes kan maken en de regie kan behouden, zodat je met fijne gevoelens kan terugkijken op de geboorte én kraamperiode!

Een zwangerschap, bevalling én kraamperiode is stevige een rollercoaster. Je kan niet vermijden dat je nu en dan door elkaar geschud zal worden. Wist je dat 10-20% van de vrouwen hun bevalling als traumatisch ervaren? En dat er een grote link is tussen een traumatische geboorte-ervaring en het verder ontwikkelen van psychische klachten in de kraamperiode?

Wat als ik je zeg dat dit beter kan, en dat jullie je kunnen voorbereiden op de loops en turns van de rollercoaster die je te wachten zullen staan!

Klik hier om te ontdekken HOE

Aanbod

Geboortecursus

Photo by Tales by Tessa Photography

Cursus

€ 274

 • De volledige cursus met 9 maanden toegang
 • 7 modules + 2 GRATIS bonusmodules
 • Meer dan 100 informatieve video's
 • Gratis werkboek + kraamplan
 • Toegang tot de privé Whatsapp-community (indien gewenst)
 • De mogelijkheid om vragen te stellen aan mij persoonlijk

"Deze cursus was de stevige fundering van mijn voorbereiding én heeft er mede toe geleid dat ik een krachtige, mooie bevalling heb mogen meemaken."

Kelly - Buikgewoel cursiste

Cadeaubon

Photo by Tales by Tessa Photography

Cadeaubon

Gun jij jouw vriendin/nicht/dochter/… de mooiste geboorte-ervaring met de zachtst mogelijke landing in haar kraamtijd? Schenk haar dan een cadeaubon die ze kan verzilveren voor een online cursus, eventueel met coaching bij. Want eerlijk is eerlijk: die baby zal al genoeg materiële spullen krijgen.

Een kraamperiode is sowieso een rollercoaster. Je kan niet vermijden dat je nu en dan door elkaar geschud zal worden. Wat je wel kan doen is je voorbereiden op de loops en turns die je te wachten zullen staan.

Cursus modules

 • 1

  Alles begint bij onze mindset.

  Welke ideeën hebben we onszelf eigen gemaakt rondom de bevalling, hoe speelt de media daar een rol in? Komt dit beeld overeen met de realiteit? spoiler: natuurlijk niet!

 • 2

  Het Briljante vrouwenlichaam.

  Na het volgen van deze module zal je zien dat ik niet overdrijf. In deze module leer je alle ‘spelers’ kennen die een invloed uitoefenen op het geboorteproces. Denk maar aan de hormonen, het bekken, de baarmoederhals,... En laten we vooral niet die baby vergeten! Na deze module heb je geleerd dat de baby alles behalve een passieve passagier is.

 • 3

  De fysiologische geboorte.

  Stel jij woont op een onbewoond eiland en staat op het punt om te bevallen zonder professionals en medische tools, hoe verloopt dat dan? De kans is bijzonder groot dat die baby gewoon vlot geboren wordt. Alle credits voor moeder natuur!

  Akkoord: dit staat voor de meesten van ons ver af van de realiteit. Omdat ik weet dat er echte birthnerds onder jullie zijn, doorloop ik met jullie in deze module het onverstoorde fysiologische geboorteproces.

 • 4

  Keuzes maken

  Ik hoor jullie al denken: “Ik heb toch helemaal niets te kiezen?” In deze module leer ik jullie dat je wel keuzes kan maken, moet maken! Laten we streven naar 'shared decision making'.

  “Ik laat het op mij afkomen, want ik kan het toch niet voorspellen.” Is zowat de meest gemaakte denkfout. In deze module zet ik jullie aan het werk. Wat heb jij nodig om een keuze te kunnen maken?

 • 5

  Pijnmanagement en houdingen

  Toegegeven: de meeste vrouwen ervaren bij hun bevalling pijn. In deze module bespreken we alle vormen van pijnstilling en wat de invloed van houdingen kan zijn.

 • 6

  Interventies

  Hier hebben we het over de meest voorkomende interventies. Denk maar aan een inleiding, een keizersnede, de knip,... Deze module is er niet om jullie angst in te boezemen maar net om jullie ook te kunnen voorbereiden wanneer een interventie voorgesteld wordt. En laten we eerlijk zijn: in sommige omstandigheden zijn we zeer dankbaar dat we kunnen ingrijpen wanneer het geboorteproces toch de nodige uitdagingen kent.

 • 7

  De geboorte

  Aangezien de kans groot is dat jij zal bevallen in een gemedicaliseerd zorgsysteem, is het belangrijk dat ik jullie ook een inkijk geef in het geboorteproces, wanneer je omringd en ondersteund bent door zorgverleners en protocols.

  De kennis uit voorgaande modules zal jullie helpen om een degelijk geboorteplan op te stellen. In het bijgevoegd werkboek zet ik jullie op weg!

 • 8

  BONUS : Postpartum

  Oef, het grote werk zit er op, je baby is geboren! Wat kan je verwachten in de eerste uren en dagen na de geboorte? Terwijl jouw lichaam de tijd en ruimte mag krijgen om te ontzwangeren, word je baby plots aan het werk gezet. Gelukkig hebben jullie elkaar, je hoeft het niet alleen te doen! (Deze module zal nog verder aangevuld worden de komende maanden.)

 • 9

  BONUS : De emotionele rollercoaster

  Welke emotionele veranderingen onderga jij als vrouw doorheen zwangerschap, geboorte en kraamtijd? En hoe zit het bij de partner? Als perinatale coach vind ik het super belangrijk om jullie hier op voor te bereiden, door jullie actief aan het denken te zetten. Ik leer jullie hoe je naast een goed geboorteplan ook een fijn kraamplan kan opmaken. (Deze module zal nog verder aangevuld worden de komende maanden.)

 • +

  Werkboek & postpartumgids

  Het werkboek kan je gebruiken als een leidraad doorheen het bekijken van de filmpjes. Hoe intensief jullie dit werkboek gebruiken, kies je zelf. Je krijgt na afloop geen examen. ;-)
  Wel zal je in dit werkboek extra duiding krijgen, zet ik jullie aan het denken en stimuleer ik jullie om het gesprek aan te gaan met elkaar. Ik plaats hier en daar ook links naar bvb verdiepende webinars/onderzoek...

“Je hebt maar 1 bevalling en kraamperiode met deze baby. Het is dus heel logisch dat jij je goed wil voorbereiden. Ik begeleid je graag in deze unieke levensfase!”

Is dit herkenbaar?

 • Je bent zwanger van je eerste kindje en vindt de bevalling super spannend.
 • Je hebt duidelijke wensen voor je geboorteplan, maar hebt nog niet verder nagedacht over een plan B.
 • Mensen in je omgeving zadelen je op met negatieve geboorte-ervaringen en dit boezemt je angst in.
 • Je bent benieuwd naar die kraamperiode en hebt geen idee wat je daarvan kan verwachten.
 • Je vorige bevalling was geen fijne ervaring, je had het gevoel dat je niet voldoende voorbereid was en je wil het deze keer beter aanpakken.
 • Je ervaart veel stress voor de bevalling en denkt dat de kraamperiode wel vanzelf zal loslopen. Spoiler alert: ook hier kan je je best op voorbereiden!
 • Je wordt door medische omstandigheden als hoog risico beschouwd en je bent benieuwd welke keuzes je kan maken om met vertrouwen toe te leven naar de bevalling.
 • Je vindt de info bij je zorgverleners te beperkt en ben hongerig naar meer (en wetenschappelijk) onderbouwde kennis.

Handig

Bekijk de cursus waar & wanneer je maar wil

Bekijk de cursus op jouw computer of gewoon vanuit jouw luie zetel.

 • Met een handige app neem je de cursus mee in jouw broekzak & kijk je waar en wanneer je maar wil.
 • Wanneer je opnieuw inlogt kan je gewoon verder gaan waar je gebleven was.
 • Iets vergeten of even terug opfrissen? Geen probleem! Je kan alles herbekijken zoveel je wil, 9 maanden lang.

Ben je benieuwd naar de ervaring van andere cursisten?