Geboortecursus

Wil jij je grondig voorbereiden op één van de belangrijkste dagen in je leven? MAAR Heb je het gevoel dat je de bevalling vooral moet ondergaan? Ik leer jou hoe je keuzes kan maken en de regie kan behouden, zodat je met fijne gevoelens kan terugkijken op de geboorte én kraamperiode!

Een zwangerschap, bevalling én kraamperiode is stevige een rollercoaster. Je kan niet vermijden dat je nu en dan door elkaar geschud zal worden. Wist je dat 10-20% van de vrouwen hun bevalling als traumatisch ervaren? En dat er een grote link is tussen een traumatische geboorte-ervaring en het verder ontwikkelen van psychische klachten in de kraamperiode?

Wat als ik je zeg dat dit beter kan, en dat jullie je kunnen voorbereiden op de loops en turns van de rollercoaster die je te wachten zullen staan!

Klik hier om te ontdekken HOE
"Deze cursus was de stevige fundering van mijn voorbereiding én heeft er mede toe geleid dat ik een krachtige, mooie bevalling heb mogen meemaken."
Kelly - Buikgewoel cursiste

Aanbod

Geboortecursus

Photo by Tales by Tessa Photography

Cursus

€ 222

 • De volledige cursus met 6 maanden toegang
 • Toegang tot de privé community
 • Het werkboek
Geboortecursus

Photo by Tales by Tessa Photography

Cursus + privé coaching

€ 322

 • De volledige cursus met 6 maanden toegang
 • Toegang tot de privé community
 • Het werkboek
 • 2 privé coaching sessies met mij van 30-45’ eentje in te zetten in de zwangerschap, de andere ongeveer 14 dagen na je bevalling.

Terugbetaling? Vraag dit zeker na bij je hospitalisatieverzekering.

Cadeaubon

Photo by Tales by Tessa Photography

Cadeaubon

Gun jij jouw vriendin/nicht/dochter/… de mooiste geboorte-ervaring met de zachtst mogelijke landing in haar kraamtijd? Schenk haar dan een cadeaubon die ze kan verzilveren voor een online cursus, eventueel met coaching bij. Want eerlijk is eerlijk: die baby zal al genoeg materiële spullen krijgen.

Een kraamperiode is sowieso een rollercoaster. Je kan niet vermijden dat je nu en dan door elkaar geschud zal worden. Wat je wel kan doen is je voorbereiden op de loops en turns die je te wachten zullen staan.

Cursus modules

 • 1

  Alles begint bij onze mindset.

  Welke ideeën hebben we onszelf eigen gemaakt rondom de bevalling, hoe speelt de media daar een rol in? Komt dit beeld overeen met de realiteit? spoiler: natuurlijk niet!

 • 2

  Het Briljante vrouwenlichaam.

  Na het volgen van deze module zal je zien dat ik niet overdrijf. In deze module leer je alle ‘spelers’ kennen die een invloed uitoefenen op het geboorteproces. Denk maar aan de hormonen, het bekken, de baarmoederhals,... En laten we vooral niet die baby vergeten! Na deze module heb je geleerd dat de baby alles behalve een passieve passagier is.

 • 3

  De fysiologische geboorte.

  Stel jij woont op een onbewoond eiland en staat op het punt om te bevallen zonder professionals en medische tools, hoe verloopt dat dan? De kans is bijzonder groot dat die baby gewoon vlot geboren wordt. Alle credits voor moeder natuur!

  Akkoord: dit staat voor de meesten van ons ver af van de realiteit. Omdat ik weet dat er echte birthnerds onder jullie zijn, doorloop ik met jullie in deze module het onverstoorde fysiologische geboorteproces.

 • 4

  Keuzes maken

  Ik hoor jullie al denken: “Ik heb toch helemaal niets te kiezen?” In deze module leer ik jullie dat je wel keuzes kan maken, moet maken! Laten we streven naar 'shared decision making'.

  “Ik laat het op mij afkomen, want ik kan het toch niet voorspellen.” Is zowat de meest gemaakte denkfout. In deze module zet ik jullie aan het werk. Wat heb jij nodig om een keuze te kunnen maken?

 • 5

  Pijnmanagement en houdingen

  Toegegeven: de meeste vrouwen ervaren bij hun bevalling pijn. In deze module bespreken we alle vormen van pijnstilling en wat de invloed van houdingen kan zijn.

 • 6

  Interventies

  Hier hebben we het over de meest voorkomende interventies. Denk maar aan een inleiding, een keizersnede, de knip,... Deze module is er niet om jullie angst in te boezemen maar net om jullie ook te kunnen voorbereiden wanneer een interventie voorgesteld wordt. En laten we eerlijk zijn: in sommige omstandigheden zijn we zeer dankbaar dat we kunnen ingrijpen wanneer het geboorteproces toch de nodige uitdagingen kent.

 • 7

  De geboorte

  Aangezien de kans groot is dat jij zal bevallen in een gemedicaliseerd zorgsysteem, is het belangrijk dat ik jullie ook een inkijk geef in het geboorteproces, wanneer je omringd en ondersteund bent door zorgverleners en protocols.

  De kennis uit voorgaande modules zal jullie helpen om een degelijk geboorteplan op te stellen. In het bijgevoegd werkboek zet ik jullie op weg!

 • 8

  BONUS : Postpartum

  Oef, het grote werk zit er op, je baby is geboren! Wat kan je verwachten in de eerste uren en dagen na de geboorte? Terwijl jouw lichaam de tijd en ruimte mag krijgen om te ontzwangeren, word je baby plots aan het werk gezet. Gelukkig hebben jullie elkaar, je hoeft het niet alleen te doen! (Deze module zal nog verder aangevuld worden de komende maanden.)

 • 9

  BONUS : De emotionele rollercoaster

  Welke emotionele veranderingen onderga jij als vrouw doorheen zwangerschap, geboorte en kraamtijd? En hoe zit het bij de partner? Als perinatale coach vind ik het super belangrijk om jullie hier op voor te bereiden, door jullie actief aan het denken te zetten. Ik leer jullie hoe je naast een goed geboorteplan ook een fijn kraamplan kan opmaken. (Deze module zal nog verder aangevuld worden de komende maanden.)

 • +

  Werkboek & postpartumgids

  Het werkboek kan je gebruiken als een leidraad doorheen het bekijken van de filmpjes. Hoe intensief jullie dit werkboek gebruiken, kies je zelf. Je krijgt na afloop geen examen. ;-)
  Wel zal je in dit werkboek extra duiding krijgen, zet ik jullie aan het denken en stimuleer ik jullie om het gesprek aan te gaan met elkaar. Ik plaats hier en daar ook links naar bvb verdiepende webinars/onderzoek...

“Je hebt maar 1 bevalling en kraamperiode met deze baby, Het is heel logisch dat jij je goed wil voorbereiden. ik begeleid je graag in deze unieke levensfase! ”

Is dit herkenbaar?

 • Je bent zwanger van je eerste kindje en vindt de bevalling super spannend.
 • Je hebt duidelijke wensen voor je geboorteplan, maar hebt nog niet verder nagedacht over een plan B.
 • Mensen in je omgeving zadelen je op met negatieve geboorte-ervaringen en dit boezemt je angst in.
 • Je bent benieuwd naar die kraamperiode en hebt geen idee wat je daarvan kan verwachten.
 • Je vorige bevalling was geen fijne ervaring, je had het gevoel dat je niet voldoende voorbereid was en je wil het deze keer beter aanpakken.
 • Je ervaart veel stress voor de bevalling en denkt dat de kraamperiode wel vanzelf zal loslopen. Spoiler alert: ook hier kan je je best op voorbereiden!
 • Je wordt door medische omstandigheden als hoog risico beschouwd en je bent benieuwd welke keuzes je kan maken om met vertrouwen toe te leven naar de bevalling.
 • Je vindt de info bij je zorgverleners te beperkt en ben hongerig naar meer (en wetenschappelijk) onderbouwde kennis.

Reviews

Wij hadden de eer om als één van de eersten Evy haar geboortecursus te mogen volgen. En ik kan echt met de hand op mijn hart zeggen dat deze cursus zoooo waardevolle, complete informatie bevat. Het is op een zeer laagdrempelige en neutrale manier uitgelegd, het is professioneel gebracht én ik krijg er zin van om te bevallen.
Evy vertelt dat ons lichaam hiervoor gemaakt is en ik geloof haar ook echt. Het vrouwelijk lichaam is zo krachtig, zit zo fantastisch in elkaar (dat legt ze ook goed uit) waardoor ik echt vertrouwen heb gekregen in de aankomende bevalling.
En ik vind het persoonlijk een heel groot voordeel dat de cursus online is. We kunnen het op ons tempo volgen en zaken herbekijken als we het nodig vinden. En het grootste voordeel voor mij, het kan lekker vanuit mijn luie zetel.
We moeten dus het huis niet uit, en ik kan er iets lekkers bij eten.

Kelly & Simon

In de eerste helft van m’n zwangerschap was ik ervan overtuigd dat ik alles gewoon op me af wou laten komen. Ik wou voorkomen dat ik me een beeld ging vormen van hoe het zou zijn, hoewel dit onvoorspelbaar is. Tijdens de zwangerschap heb ik dan de kans gekregen om de geboortecursus in preview te zien. Wat een verruiming!
Evy geeft duidelijke info die verstaanbaar is voor iedereen. Geen geitenwollensokkengedoe! De onderwerpen zetten me aan het denken en hadden toch een invloed op hoe ik de bevalling heb ervaren.
Ik durfde in de verloskamer meer voor mezelf opkomen en mijn eigen ideeën doordrukken naar de vroedvrouwen toe.
De cursus zorgde er voor dat ik met een goedgevulde ‘rugzak’ kon gaan bevallen. Een dikke aanrader voor alle toekomstige ouders!

Margriet & Hans

Ik wou een hypnobirthing cursus volgen tijdens de 1e zwangerschap Maar de kostprijs (+500 euro) hield me toen vooral tegen. Ook had ik veel vertrouwen in alles en zag ik het hoe dan ook goedkomen.
Heel blij dat ik jouw cursus kocht aan een heel degelijke prijs!
Ik zou hem aan alle toekomstige mama’s en papa’s de strot in willen rammen! Want nu er een 2e, 3e? Op komst is besef ik pas dat ik niet helemaal goed voorbereid was bij ons 1e

Céline é Frederik

Ook na de ervaring van een eerste bevalling staan we ervan versteld hoeveel we nog geleerd hebben over hoe en vooral waarom een bevalling loopt zoals ze loopt.
Het kaderen van gevoelens en verwachtingen geeft toch een bepaald zelfvertrouwen en rust die zeker nog van pas zal komen. Evy vertelt op een vlotte en heldere manier, ideaal om gemotiveerd op eigen tempo de hele cursus door te nemen.
Elke module met eigen focus en samenvattingen is een handige methode om zaken te kunnen plaatsen en snel terug te vinden.

Robby & Karen

Beste Evy,
Ik heb alle video’s bekeken en ook de online cursus in gevuld. Ik vond het heel overzichtelijk en heel fijn dat ik de informatie op mijn eigen tempo kon verwerken.
Ik ben erg blij dat ik de video’s bekeken heb en de cursus gevolgd heb. Ik heb ook delen aan mijn man laten zien. Hij heeft niet de nood om alles te weten en te volgen (hij is zelf verpleger dus heeft meer medische achtergrond dan ik), maar er waren specifieke onderwerpen die ook voor hem erg leerrijk waren.
Wij zijn dus beide fan! Doe zo verder!

Veronica & Jelle

De geboortecursus van Buikgewoel heeft er voor gezorgd dat ik héél goed op de hoogte was van het fysiologische geboorteproces, dat ik keuzes had, dat het s u p e r belangrijk is dat de plek waar je bevalt, een plek is waar je je goed en ontspannen voelt, en nog zoveel meer!
Deze cursus was de stevige fundering van mijn voorbereiding én heeft er mede toe geleid dat ik een krachtige, mooie bevalling heb mogen meemaken.

Kelly - Buikgewoel cursiste

Dankjewel Evy, om mij vanaf het begin in mijn kracht te laten staan, om me te ondersteunen in mijn zoektocht naar wat we willen en nodig hebben. Onze dochter kwam zo zacht en mooi ter wereld! Dankzij jouw geboortecursus voelde ik mij sterker dan ooit in mijn schoenen staan, durfde ik luidop uitspreken wat ik wel en niet nodig heb én durfde ik voor de volle 100% vertrouwen op mijn eigen lichaam en buikgevoel. Bovenal heb ik geleerd om los te laten en het positieve te zien als niet alles loopt zoals gepland.

Emily - Buikgewoel cursiste