Reviews

Wij hadden de eer om als één van de eersten Evy haar geboortecursus te mogen volgen. En ik kan echt met de hand op mijn hart zeggen dat deze cursus zoooo waardevolle, complete informatie bevat. Het is op een zeer laagdrempelige en neutrale manier uitgelegd, het is professioneel gebracht én ik krijg er zin van om te bevallen.
Evy vertelt dat ons lichaam hiervoor gemaakt is en ik geloof haar ook echt. Het vrouwelijk lichaam is zo krachtig, zit zo fantastisch in elkaar (dat legt ze ook goed uit) waardoor ik echt vertrouwen heb gekregen in de aankomende bevalling.
En ik vind het persoonlijk een heel groot voordeel dat de cursus online is. We kunnen het op ons tempo volgen en zaken herbekijken als we het nodig vinden. En het grootste voordeel voor mij, het kan lekker vanuit mijn luie zetel.
We moeten dus het huis niet uit, en ik kan er iets lekkers bij eten.

Kelly & Simon

In de eerste helft van m’n zwangerschap was ik ervan overtuigd dat ik alles gewoon op me af wou laten komen. Ik wou voorkomen dat ik me een beeld ging vormen van hoe het zou zijn, hoewel dit onvoorspelbaar is. Tijdens de zwangerschap heb ik dan de kans gekregen om de geboortecursus in preview te zien. Wat een verruiming!
Evy geeft duidelijke info die verstaanbaar is voor iedereen. Geen geitenwollensokkengedoe! De onderwerpen zetten me aan het denken en hadden toch een invloed op hoe ik de bevalling heb ervaren.
Ik durfde in de verloskamer meer voor mezelf opkomen en mijn eigen ideeën doordrukken naar de vroedvrouwen toe.
De cursus zorgde er voor dat ik met een goedgevulde ‘rugzak’ kon gaan bevallen. Een dikke aanrader voor alle toekomstige ouders!

Margriet & Hans

Ik wou een hypnobirthing cursus volgen tijdens de 1e zwangerschap Maar de kostprijs (+500 euro) hield me toen vooral tegen. Ook had ik veel vertrouwen in alles en zag ik het hoe dan ook goedkomen.
Heel blij dat ik jouw cursus kocht aan een heel degelijke prijs!
Ik zou hem aan alle toekomstige mama’s en papa’s de strot in willen rammen! Want nu er een 2e, 3e? Op komst is besef ik pas dat ik niet helemaal goed voorbereid was bij ons 1e

Céline é Frederik

Ook na de ervaring van een eerste bevalling staan we ervan versteld hoeveel we nog geleerd hebben over hoe en vooral waarom een bevalling loopt zoals ze loopt.
Het kaderen van gevoelens en verwachtingen geeft toch een bepaald zelfvertrouwen en rust die zeker nog van pas zal komen. Evy vertelt op een vlotte en heldere manier, ideaal om gemotiveerd op eigen tempo de hele cursus door te nemen.
Elke module met eigen focus en samenvattingen is een handige methode om zaken te kunnen plaatsen en snel terug te vinden.

Robby & Karen

Beste Evy,
Ik heb alle video’s bekeken en ook de online cursus in gevuld. Ik vond het heel overzichtelijk en heel fijn dat ik de informatie op mijn eigen tempo kon verwerken.
Ik ben erg blij dat ik de video’s bekeken heb en de cursus gevolgd heb. Ik heb ook delen aan mijn man laten zien. Hij heeft niet de nood om alles te weten en te volgen (hij is zelf verpleger dus heeft meer medische achtergrond dan ik), maar er waren specifieke onderwerpen die ook voor hem erg leerrijk waren.
Wij zijn dus beide fan! Doe zo verder!

Veronica & Jelle

Wat de geboortecursus mij gebracht heeft, is onbetaalbaar. De wijsheid, het vertrouwen, de kracht,… het zat al allemaal in mij. Wel verstopt onder een laag trauma van mijn eerste bevalling. Ik ben fier dat ik mijn angsten in de ogen durfde kijken. Deze bevalling was het meest krachtige wat ik ooit gedaan heb. Tegelijkertijd was het zo helend! Ik begrijp nu volledig waarom je zo gepassioneerd bent. Dankjewel voor jouw prachtige cursus, Evy

Susanne

Ik ben vandaag uitgerekend en ben super blij dat ik jouw cursus heb aangekocht… Ik was zo bang voor mn bevalling en nu heb ik kei veel rust! Donderdag stelde de gynaecoloog een inleiding voor en door jouw cursus was ik zelfzeker genoeg om dat in vraag te stellen… Is het veel geld? Niet voor wat het waard is. Het is een investering! Net als alle andere dingen die met (mentale) gezondheid te maken hebben dus keep rocking!!

Jaimy

Ik heb 2 bevallingen gehad. Het liep 2 keer niet zoals ik het in gedachten had maar ik kijk heel positief terug. En ik heb door jouw cursus geleerd wat ik “fout” deed bij mijn 1e bevalling… Dankzij jou heb ik bij mijn 2e bevalling zo een ontspannen houding aangenomen dat die kleine meid er praktisch uit viel. Ik ben er zeker van dat onze dochter mij onbewust dankbaar is dat ik investeerde in jouw cursus en niet in rommel.. if you know what I mean.

Céline

Ik vind de cursus top. Ik heb zoveel bijgeleerd! Het is zowel geweldig als confronterend om nu te weten wat ik allemaal niet wist. Maar bovenal heel content en dankbaar dat zoveel kennis zo overzichtelijk en zo duidelijk wordt gebracht. Merci Evy!

Emma

Ik ben dinsdag bevallen van ons dochtertje en wilde graag nog even laten weten dat ik toch wel veel aan de cursus heb gehad. De bevalling is dan mss niet helemaal verlopen zoals ik indachtig was maar ik wist wel waarom ik een beslissing nam op de moment dat ik ze nam. Veel beter dan de 1e keer toen alles gewoon gedaan werd zonder veel uitleg of zeggenschap :-)

Ellen

Hey Evy, Wij zijn gisteren mama en papa geworden van een knappe zoon 😊 Ik wou je laten weten dat ik veel aan je cursus heb gehad, zowel vooraf als tijdens de bevalling. Ik voelde me beter voorbereid, meer vertrouwend op mezelf en op het proces. De bevalling is niet helemaal gegaan zoals ik op voorhand in mijn hoofd had maar ik heb wel stil kunnen staan bij elke stap die anders was en daarin zelf keuzes gemaakt en durven aangeven wat ik wou. Dat voelde erg krachtig en doet me heel positief denken over mijn bevalling 😊 Merci dus!

Jolien

Tijdens mijn eerste zwangerschap ontdekte ik de Buikgewoel podcast en snel daarna ook deze geboortecursus. En wat ben ik daar dankbaar voor! Een eerste zwangerschap brengt zó veel onzekerheden met zich mee, en ik wou zo goed mogelijk voorbereid zijn. Momenteel ben ik 36 weken zwanger en rondde ik deze week de cursus af. Dankzij de juiste kennis (en concrete voorbeelden met attributen!) voel ik me nu vol vertrouwen om de geboorte te beleven volgens míjn wensen. En ook al gaat misschien uiteindelijk niet alles volgens mijn ideale plan, dan nog voel ik me dankzij de cursus gewapend om doordachte, weloverwogen keuzes te maken die er voor gaan zorgen dat ik nadien met een gerust hart kan terugkijken op mijn eerste geboorte-ervaring. En dat ik trots mag zijn op mijn mindset en lichaam.

Jolien

Ik hou een heel goed gevoel over aan mijn bevalling! Ja, ik heb op mijn strepen moeten staan bij mijn gynaecoloog, yes!! Dat zeker, maar uiteindelijk stonden ze open voor communicatie en ben ik echt blij met hen! Wat mogelijks een traumatische vaginale bevalling zou geweest zijn, is uitgedraaid in een keizersnede wat ik eigenlijk echt niet wou maar toch een goede en mooie ervaring!

Jaimy

De geboortecursus van Buikgewoel heeft er voor gezorgd dat ik héél goed op de hoogte was van het fysiologische geboorteproces, dat ik keuzes had, dat het s u p e r belangrijk is dat de plek waar je bevalt, een plek is waar je je goed en ontspannen voelt, en nog zoveel meer!
Deze cursus was de stevige fundering van mijn voorbereiding én heeft er mede toe geleid dat ik een krachtige, mooie bevalling heb mogen meemaken.

Kelly - Buikgewoel cursiste

Dankjewel Evy, om mij vanaf het begin in mijn kracht te laten staan, om me te ondersteunen in mijn zoektocht naar wat we willen en nodig hebben. Onze dochter kwam zo zacht en mooi ter wereld! Dankzij jouw geboortecursus voelde ik mij sterker dan ooit in mijn schoenen staan, durfde ik luidop uitspreken wat ik wel en niet nodig heb én durfde ik voor de volle 100% vertrouwen op mijn eigen lichaam en buikgevoel. Bovenal heb ik geleerd om los te laten en het positieve te zien als niet alles loopt zoals gepland.

Emily - Buikgewoel cursiste

Vannacht is ons dochter geboren, vier uur na de start van de inleiding. Ik vertel je alles binnenkort maar oprecht waar, zo ontzettend hard bedankt! Ik heb zo een mooie ervaring gehad, helemaal zoals ik het wou. In bad, zonder epidurale, maar kunnen mee opvangen. Het had niet beter kunnen zijn. Ik heb de BRAINS methode gebruikt, ik heb mijn ding kunnen zeggen. Echt duizendmaal dank Evy! ♥️

Priscilla

Hoi Evy, Intussen is mijn zoontje een maand oud. De cursus heeft ons zo aan het denken gezet en heeft zoveel inzichten geboden zodat wij op een goede manier voorbereid waren op de bevalling en ook een geboorteplan hebben kunnen opstellen waar we ons allebei in konden vinden. De bevalling is uiteindelijk helemaal anders verlopen dan dat we op voorhand voor ogen hadden. Maar het feit dat we goed geïnformeerd waren, wisten wat onze opties waren en we konden stilstaan bij de keuzes die ons geboden werden, is het wel een bevalling geworden waarop ik positief kan terugkijken. En dat is uiteindelijk hoe dan ook het doel van jouw cursus. 😊 Ik heb ook veel te danken aan m’n partner die voor mij is opgekomen op een moment dat ik daar de energie niet meer voor had. Ook hij heeft veel gehad aan de informatie en een onnodige knip kunnen voorkomen. Desondanks dat we ook en 6-wekenreeks volgden bij onze vroedvrouwen praktijk, heeft jouw cursus ons toch nog éxtra inzichten meegegeven die heel waardevol zijn geweest in onze voorbereiding! En daarom heb ik ook vol overtuiging de borstvoedingscursus aangekocht waar ik enorm benieuwd naar ben! Een enorm dikke dank voor de waardevolle inzichten die je deelt! 🥰

Mindy

Hey Evy, Dikke dankjewel voor jouw fijne cursus. Een online geboortecursus was ideaal voor ons. Op die manier konden we fijn op eigen tempo met jouw korte filmpjes de info opnemen. Extra leuk bij het online concept is dat je ook op het moment zelf makkelijk in gesprek kan gaan over het desbetreffende thema met elkaar door de filmpjes even te pauzeren. Omwille van mijn tweelingzwangerschap had ik op voorhand wel getwijfeld of het een meerwaarde zou zijn voor mij, maar dat was het zéker! Eerst en vooral hielp het mij om terug vertrouwd te geraken met de fysiologie van een normale arbeid en bevalling. En vertrouwen te krijgen in mijn lichaam. Op voorhand had ik schrik dat omwille van de tweelingzwangerschap ik in een hele medische mallemolen terecht ging komen en verloor ik dus eerst het vertrouwen in de fysiologie. Echter het is niet omdat het een meer risicovollere arbeid en bevalling is dat daarom al mijn wensen en dromen moesten wegvallen. Het liet me nadenken over wat wel en niet kon, het hielp me ook om zelfverzekerd in gesprek te gaan met mijn zorgverlener waardoor ik op voorhand een mooi geboorteplan in mijn hoofd had. Daarbij heb ik vooral ook stilgestaan bij ‘wat als het niet volgens plan verloopt, wat vind ik dan belangrijk, of wat kan mij helpen om toch een goed gevoel te hebben over de interventie/gebeurtenis. Daarnaast heb je er ook voor gezorgd dat ik op zoek ging naar wie ik bij mijn bevalling wenste en op die manier hebben mijn partner en ik de ondersteuning gekregen van iemand die voor ons onze steun en ‘spreekbuis’ was tijdens arbeid en bevalling. Een heerlijkheid en gaf ons veel mentale rust. Wat ik ook nog héél goed vond aan je cursus is dat je ons liet stilstaan bij de kraamperiode. Via jouw filmpjes én jouw werkboek gingen mijn partner en ik in gesprek over hoe we onze kraamtijd gingen invullen en wat onze verwachtingen/wensen waren. Heel belangrijk, want ons kraamperiode verliep niet eenvoudig en doordat we al tijdens de zwangerschap stilstonden over de eerste dagen en weken was dit makkelijker in praktijk toe te passen. Ik was ook al tijdens de zwangerschap het gesprek aangegaan met familie wat betreft kraambezoek en mijn verwachtingen. Ook zij waren dus ‘voorbereid’ ;) Samenvattend: je mag terecht fier zijn op jouw geboortecursus, we hebben er veel aan gehad.

Ine

Ondanks dat dit mijn derde zwangerschap is, en ik al via verschillende kanalen heel veel info ontving, heb ik toch heel veel meerwaarde uit jouw cursus gehaald. Naast de opfrissing die ik hierdoor kreeg, merkte ik ook dat ik veel meer onderbouwde informatie meekreeg dan wat ik zelf al had geleerd. Ik merk dat ik nog kritischer ben geworden in alle overwegingen die bij een geboorte horen. Ik vond het ook super aangenaam om naar je te kijken en luisteren, en door de cursus te volgen heb ik nu het gevoel dat je eigenlijk een hele goede vriendin van me bent, na al onze uren ‘samen’ 😉 Ik kan de cursus dus aan iedereen aanbevelen, zelfs mama’s die zwanger zijn van een derde kindje (of meer).

Gaëlle

Hey Evy, Ik zou de cursus zéker en vast aanraden! Het geeft heel veel steun, ik luisterde/keek dan vaak op momenten dat ik me wat verloren voelde en dat gaf weer vertrouwen in het proces. Eens aan “de andere kant” begrijp ik nog dieper je intentie, want je kán onmogelijk op voorhand alles willen controleren. En in de moment zelf kon ik niet meer helder genoeg nadenken, ware het niet dat ik al bepaalde denkreflexen op voorhand had aangeleerd gekregen door de cursus. In de zwangerschap kon ik helder alles tegenover elkaar afwegen en dat rationeel doen maar tegelijkertijd ook voelen wat dat emotioneel met mij deed. Wat maakt dat ik nu achterkan kan zeggen dat ik blij ben moet hoe alles is gelopen, en trots op mijn lichaam, mijn assertiviteit en het feit dat mijn dochter daardoor op de meest zachte manier ter wereld is gekomen.

Jolien

Op x juli kwam ons dochtertje in ons leven. Helaas een geplande keizersnede omdat ze zo graag anders in mijn buik zat. Maar het was wel een heel mooi moment en ik werd heel goed begeleid. Ik wil jou graag bedanken voor alle kennis , Q&A’s & podcast. Ik heb hier zoveel aan gehad. Ik voelde mij zoveel beter voorbereid, en durfde dankzij jou extra vragen stellen aan mijn eigen vroedvrouw. 1000x dank en een dikke pluim voor al jouw inspanningen.

Sofie

Ik wilde je even laten weten dat we intussen halfweg de vijfde module zijn en we beiden al zoveel hebben opgestoken van alle modules tot nu toe! Het is heerlijk om te merken hoe kennis en voorbereiding bijdraagt aan een shift van vermijding tav de bevalling vanuit angst (“we zien wel als het zover is”) Naar een zelfzekere mindset met geloof in de genialiteit van het vrouwenlichaam en de kracht van ons als koppel tav de geboorte en kraamtijd. Je zorgt voor een leuke afwisseling tussen theoretische info (helder!), toffe visualisaties (behapbaar!) en reflectieve vragen waardoor we vaak nog lang blijven nakletsen in de zetel (gezellig!). Bedankt voor de enorme bron aan kennis die je zo mooi toegankelijk hebt gemaakt waardoor we steeds meer met plezier uitkijken naar de bevalling en kraamperiode met ons drietjes.

Sarah